Pripremite:
1 patlidžan srednje veličine
2 glavice luka
1 crvenu papriku
4 režnja češnjaka
4 rajčice (šljivar)
2 šalice kuhanoga graha
½ glavice komorača (ako ne volite miris možete izostaviti)
200g pulpe rajčice
nekoliko listića kadulje
peršin
maslinovo ulje
sol
papar
Patlidžan ogulite i narežite na kocke, zagrijte
ulje u posudi debelog dna pa prepecite patlidžan da dobije zlatnu boju.
Dodajte usitnjen luk, komorač i češnjak i pirjajte nekoliko minuta.
Dodajte narezanu papriku i pulpu rajčice, pa pirjajte
da povrće omekša.
Ako je potrebno zalijte s malo povrtnog temeljca.
Posolite, dodajte listove kadulje i grah. Nemojte više miješati. Posudu
samo povremeno protresite.
Narežite rajčice na kolutiće pa poslažite po
jelu. Poklopite i na jako laganoj vatri još
malo ostavite da se "zapeče". Posipajte listićima peršina.
Izvrsno je kao samostalno jelo ali kao prilog pečenju ili mesu s roštilja.
Nema komentara :
Objavi komentar