nedjelja, 18. rujna 2016.

Grah s patlidžanom



Pripremite:

1 patlidžan srednje veličine
2 glavice luka
1 crvenu papriku
4 režnja češnjaka
4 rajčice (šljivar)
2 šalice kuhanoga graha
½ glavice komorača (ako ne volite miris možete izostaviti)
200g pulpe rajčice
nekoliko listića kadulje
peršin
maslinovo ulje
sol
papar


Patlidžan ogulite i narežite na kocke, zagrijte ulje u posudi debelog dna pa prepecite patlidžan da dobije zlatnu boju. Dodajte usitnjen luk, komorač i češnjak i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte narezanu papriku i pulpu rajčice,  pa pirjajte da povrće omekša. 
Ako je potrebno zalijte s malo povrtnog temeljca. Posolite, dodajte listove kadulje i  grah. Nemojte više miješati. Posudu samo povremeno protresite. 


Narežite rajčice na kolutiće pa poslažite po jelu. Poklopite i na jako laganoj vatri još malo ostavite da se "zapeče". Posipajte listićima peršina.
Izvrsno je kao samostalno jelo ali kao prilog pečenju ili mesu s roštilja.






Nema komentara :

Objavi komentar