četvrtak, 29. rujna 2016.

Jetrica na jesenski način (s kestenima, crnim grožđem i portugiscem)



Pripremite:

500g telećih ili junećih jetrica
20tak kuhanih i oguljenih kestena
200g zrna crnog grožđa
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
100g pelata ili 2 oguljene rajčice
2dl portugisca (može i frankovka)
maslinovo ulje
papar
sol
ljute papričice


Narežite jetrica na nareske pa na male komade od oko 4cm. Sitno narežite luk i češnjak i pirjajte na pola količine ulja, dodajte usitnjene pelate. Jetrica naglo prepecite na ugrijanu ulju, pa dodajte u povrće. Ulje deglazirajte vinom, kad prokuha dodajte u jetrica i povrće. Malo prokuhajte na laganoj vatri pa dodajte kestene. Posolite, popaprite i kuhajte 10tak minuta. Prije posluživanja umiješajte zrna grožđa.


Poslužite s  kuhanom rižom ili njokima.



Nema komentara :

Objavi komentar