500g telećih ili junećih jetrica
20tak kuhanih i oguljenih kestena
200g zrna crnog grožđa
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
100g pelata ili 2 oguljene rajčice
2dl portugisca (može i frankovka)
maslinovo ulje
papar
sol
ljute papričice
Narežite
 jetrica na nareske pa na male komade od oko 4cm. Sitno narežite luk i češnjak i 
pirjajte na pola količine ulja, dodajte usitnjene pelate. Jetrica naglo 
prepecite na ugrijanu ulju, pa dodajte u povrće. Ulje deglazirajte 
vinom, kad prokuha dodajte u jetrica i povrće. Malo prokuhajte na 
laganoj vatri pa dodajte kestene. Posolite, popaprite i kuhajte 10tak 
minuta. Prije posluživanja umiješajte zrna grožđa.
Poslužite s kuhanom rižom ili njokima.
 


 
 
Nema komentara :
Objavi komentar