Pripremite:
300g očišćenog boba
1 i pol šalicu riže za rižota
3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol
papar
Grana Padano
1 žlicu maslaca
maslinovo ulje
sol
papar
Grana Padano
1 žlicu maslaca
Bob prokuhajte 10 minuta u neslanoj vodi. Sačuvajte vodu.
Usitnite češnjak pa ga kratko popržite na ulju na pusti aromu. Dodajte bob i zalijte s malo temeljca. Dodajte rižu i posolite. Sve izmiješajte pa zalijte s oko 2 dl vode u kojoj se kuhao bob.
Miješajte na laganoj vatri oko 8 minuta. Dosolite ako je potrebno i posipajte s malo svježe mljevenog papra.
Dolijevajte male količine temeljca ili vode u kojoj ste kuhali bob, miješajte. Za oko 15 minuta rižoto je gotov. Umiješajte maslac i poslužite s naribanim sirom.
Nema komentara :
Objavi komentar