utorak, 23. veljače 2016.

Kruh s domaćim kefirom


Maja za Ordinacija.hr

Ovo je kruh za one koji imaju domaći kefir. S kupovnim kefirom možete raditi ovakav kruh, ali uz dodavanje svježeg ili suhog kvasca jer se od kupovnog kefira tijesto neće dići kao od domaćeg.


Pripremite:

180g graham brašna
270g glatkog brašna
1 žlicu meda ili šećera
1 i četvrt žličicu soli
250ml domaćeg kefira
oko 1-1.5dl tople vode


Pomiješajte kuhačom brašna i sol, dodajte domaći kefir i med razmućen u toploj vodi. Ostavite pokriveno na toplom, preko noći. Idealno bi bilo da stoji bar 14 sati.

Sljedeći dan kruh premijesite i na pobrašnjenoj podlozi preklopite u oblik kuverte. Okrenite preklopljeni dio prema dolje i ostavite kruh da se još malo diže.


Pećnicu i posudu za pečenje zagrijte na 220C. Kruh stavite u zagrijanu posudu, tako da je preklopljeni dio sada okrenut prema gore. Poklopite ako imate neki vatrostalni poklopac i pecite 40ak minuta. Zatim otklopite i smanjite na 180C. Pecite još 20ak minuta pa hladite na rešetki.





Nema komentara :

Objavi komentar