srijeda, 23. prosinca 2015.
Crni rižoto
Pripremite:
300g očišćene i narezane sipe
crnilo iz sipe ili jedan paketić gotovog crnila
1 veću glavicu luka
3 režnja češnjaka
1 žlicu pirea od rajčice
3dl crnog vina
riblji temeljac
svježi list peršina
maslinovo ulje
papar
sol
220g riže okruglog zrna
Grana Padano za ribanje
Narežite sipu na oko 3cm velike komade, posušite. Na maslinovu ulju zazlatite sitno narezan luk i češnjak pa dodajte sipu. Uz dolijevanje temeljcem ili vodom pirjajte 5 minuta pa dodajte rajčicu i crnilo. Podlijte s oko 1 dl vina i pirjajte oko pola sata uz dolijevanje temeljca.
Blago popaprite i posolite, dodajte rižu pa miješajte uz dolijevanje vina dok riža ne omekša. Pospite peršinom.
Posipajte naribanim Grana Padano sirom.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Miris mora
,
Sla(s)no
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar