Pripremite:
450g glatkog brašna
1 žlicu soli
85g svinjske masti (ili maslaca)
225ml vrele vode
Pomiješajte brašno i sol, dodajte mast i grubo pomiješajte. Prelijte vrelom vodom. Zamijesite glatko, mekano tijesto.
Stavite na pobrašnjenu podlogu i podijelite u loptice. Od ove količine tijesta dobit ćete 10 tortilla.
Svaku razvaljajte u tanki krug i pecite na zagrijanoj tavi - bez dodavanja masnoće. Kad vidite da se tortilla napuhnula, okrenite je. Brzo poprimaju boju pa pripazite da ne pečete na prejakoj vatri ili predugo.
Slažite jednu na drugu i zatim poslužite uz punjenje po želji. Tortille možete podgrijati u pećnici ili mikrovalnoj, a možete ih i zamrzavati.
Za kukuruznu varijantu pomiješajte pola glatkog, pola kukuruznog brašna.
Nema komentara :
Objavi komentar