utorak, 28. travnja 2015.

"Schwarzwald" cheesecake


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite, za kalup od 22cm:

za tijesto:

3 jaja
100g tamne čokolade
35g maslaca
35g heljdinog brašna
pola žličice praška za pecivo


za kremu:

500g mascarponea ili svježeg posnog sira za manje kaloričnu verziju
400ml grčkog jogurta
100ml slatkog vrhnja
1 i pol vrećicu želatine u prahu (1 i pol žlica)
5-6 žlica meda s limunom
1 mahunu vanilije ili malo vanilije u prahu
Pelleov pekmez od mayer limuna ili koricu i sok 1 limuna
1 kompot od višanja
50g tamne čokolade za ukrašavanje


Jaja pjenasto umutite i za to vrijeme otapajte čokoladu i maslac na pari. Čokoladu malo ohladite pa ulijevajte u jaja i cijelo vrijeme mutite pjenjačom. Pripazite da čokolada nije pretopla, da jaja ne koaguliraju.
Na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ova podloga funkcionira i bez brašna i maslaca pa ih možete izostaviti, ako želite.
Pecite 10ak minuta na 170C.

Provjerite čačkalicom je li pečeno, izvadite iz pećnice i malo ohladite. Ocijedite višnje iz kompota, sačuvajte sok i njime natopite biskvit. Nemojte upotrijebiti sav sok, kako podloga ne bi bila premokra. Višnje gusto poslažite po biskvitu.




Pjenjačom ili mikserom istucite mascarpone (ili svježi sir), jogurt, med i vaniliju. Dodajte pekmez od limuna ili koricu i sok. Probajte, ako vam krema nije dovoljno slatka dodatno je zasladite.

Namočite želatinu u vodi, po uputi s vrećice. Ja sam upotrijebila 1 malu vrećicu mljevene želatine i još pola žlice iz druge, te sam je namočila u 7-8 žlica vode. Zagrijte slatko vrhnje pa u njemu zatim otopite želatinu. U tankom mlazu lijevajte otopljenu želatinu u kremu, tucite pjenjačom i izjednačite. Prelijte lagano ili rasporedite žlicom po višnjama, kako se ne bi digle s biskvita. Stavite u hladnjak i kad primijetite da se površina već malo stegnula, posipajte nasjeckanom čokoladom.

Umjesto višanja možete upotrijebiti i neko drugo, svježe voće - jagode, breskve, maline..








Nema komentara :

Objavi komentar