petak, 10. travnja 2015.

Čokoladna granola s heljdom


Maja za Fitness.com.hr

Pripremite:

2 šalice krupnih zobenih pahuljica
1 šalicu sirove heljde
1 šalicu badema
pola šalice sjemenki po izboru (bučine)
1 žličicu cimeta
1 mahunu vanilije ili praha/ekstrakta od vanilije
pola šalice kokosovog ili drugog biljnog ulja
pola šalice Trenton meda od dalmatinskih cvjetova
pola šalice kakao praha
pola šalice suhog voća (brusnice)


Pomiješajte zobene pahuljice, sirovu heljdu, bučine sjemenke i nasjeckane bademe. Posipajte cimetom i vanilijom, dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 170C.



U posudi debljeg dna na laganoj temperaturi otopite kokosovo ulje pa dodajte med i kakao. Dobro promiješajte pjenjačom pa ulijte u suhe sastojke. Ujednačite smjesu i istresite je na veliku tepsiju obloženu papirom za pečenje. Poravnajte žlicom i stavite u pećnicu na 20ak minuta. Izvadite, promiješajte pa vratite u pećnicu. Pecite još 15ak minuta. Pripazite da vam granola ne zagori.

Izvadite iz pećnice, umiješajte suho voće i ostavite da se ohladi pa pohranite u staklenu posudu. Poslužite s kravljim ili biljnim mlijekom i svježim voćem.




U granolu možete dodavati sastojke po vlastitom izboru - ječmene pahuljice umjesto zobenih, rogač umjesto kakao praha, javorov sirup za vegansku verziju, kokos,..







2 komentara :

  1. Pravila sam nesto slicno posto nisam imala sve sastojke i moram da upozorim da je ovo jaaako zarazno :D Sve nestalo za jedan dan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe.. Baš mi je drago da vam se svidjelo. <3

      (Maja)

      Izbriši