subota, 4. travnja 2015.

Brze pogačice s heljdinim brašnom



Pripremite:

300g glatkog brašna
100g heljdinog brašna
1 i pol žličicu suhog kvasca
1 i pol žličicu praška za pecivo
1 žličicu soli
200g svježeg posnog sira
2-3 žlice maslinovog ulja
oko 100ml tople vode
jaje za premazivanje
sjemenke za posipanje


Pomiješajte brašna, suhi kvasac i prašak za pecivo. Dodajte sol, svježi sir, maslinovo ulje i toplu vodu pa zamijesite glatko tijesto. Ako je tijesto prečvrsto, dodajte još malo tople vode. Trgajte komade tijesta i oblikujte loptice pa ih slažite na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje.



Premažite jajetom, posipajte sjemenkama po želji i pecite 15ak minuta na 200C.

Od ove količine dobit ćete 9 pogačica, koje će radi svježeg sira u tijestu zadržati svježinu 2-3 dana.


Nema komentara :

Objavi komentar