utorak, 17. ožujka 2015.

Juha od piletine i heljde


Pripremite:

100g heljdine kaše
batak i zabatak većeg pileta
1 glavicu luka
1 mrkva
1 peršin
pola šalice pelata
2 režnja češnjaka
1dl bijelog vina
sol
papar
maslinovo ulje


Usitnite luk, češnjak, mrkvu i korijen peršina pa pirjajte na maslinovu ulju. Dodajte otkošteno meso narezano na komadiće veličine 3 cm, posolite pa dodajte usitnjene pelate. Pirjajte uz miješanje 10tak minuta, ne dolijevajući vodu. U juhu možete dodati i malo sezonskog povrća ili zamrznutog graška pa zalijte s oko 6dl vode. Ulijte vino, popaprite i kuhajte još 15 minuta.




Heljdu kratko isperite pa prokuhajte 10tak minuta u slanoj vodi.
Juhu servirajte u zdjelice pa dodajte 2-3 žlice heljde i pospipajte vlascem ili narezanim listovima peršina.





Nema komentara :

Objavi komentar