ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

Džem od jabuka s rogačem



Pripremite:

1 kg jabuka
1 mahunu rogača
400g šećera
2 limuna


Rogač prerežite pa ostavite u toploj vodi nekoliko sati. Kad omekša prerežite ga uzdužno, odstranite sjemenke pa narežite na štapiće. Šećer sa sokom limuna stavite na jako laganu vatru da se otopi u sirup. U sirup dodajte nekoliko štapića rogača pa pustite da kuha 5-10 minuta na jako laganoj vatri.



Jabuke ogulite, poškropite limunovim sokom da ne potamne, narežite na kockice i dodajte u sirup. Protresite posudu pa pustite da kuha 15-20 minuta na jako laganoj vatri, ovisno o tome koliko gust džem želite.



Džem spremite u tople staklenke.
Dobit ćete fini okus i aromu rogača uz nježan miris jabuka i limuna. Želite li naglasiti rogač dovoljno je da stavite više štapića u sirup i pustite da malo dulje kuhaju.







 

Nema komentara :

Objavi komentar