ponedjeljak, 27. listopada 2014.
Pašteta od teleće jetre
Pripremite:
400g telećih jetrica
2dl bijelog vina
1 glavicu luka
50 g maslaca
3 žlice punomasnog kiselog vrhnja
3 žlice konjaka
limunovu korica
1 žlicu limunovog soka
sol
papar
maslinovo ulje
Pirjajte na malo ulja usitnjen luk, dodajte jetrica. Pirjajte da jetra omekšaju. Podlijevajte vinom. Ohladite.
Štapnim mikserom ili u blenderu usitnite jetrica i luk. Dodajte omekšali maslac pa ručno miješajući izjednačite smjesu.
Posolite i dodajte ostale sastojke.
U pogodnu posudu rasporedite paštetu, prekrijte prozirnom folijom i malo pritisnite tanjurom ili daskom za rezanje.
Ostavite u hladnjaku da se stegne.
Oznake:
*Jeka
,
Mesina i prilozi
,
Sla(s)no
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar