ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Pita od bresaka ili nektarina




 Pripremite:

 za prhko tijesto za voćne pite recept potražite na linku

 za nadjev:

1kg bresaka ili nektarina
120g šećera s mirisom vanilije
3dl slatkog vrhnja
2 jaja
3 žlice šećera s vanilijom


Voće kratko uronite u vrelu vodu pa ogulite. Narežite na kriške i posipajte šećerom. Ostavite da stoji 10tak minuta.

Kalup za pitu namažite maslacem. Ako nemate kalup s odvojivim dnom obložite ga papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte pa njime obložite kalup i ispikajte tijesto vilicom.




Poslažite kriške voća u krug prema sredini.




Pecite 20 minuta na 175 stupnjeva.

Istucite pjenjačom jaja sa šećerom i slatkim vrhnjem. Nemojte tući električnom mješalicom jer će se krema zapjeniti.




Prelijte pitu kremom i pecite još 10-15 minuta da se stegne. Poslužite s malo tučenog vrhnja.








Nema komentara :

Objavi komentar