utorak, 13. svibnja 2014.

Zobene pločice sa suhim voćem i lješnjacima


Maja za Priroda & DRUŠTVO

Ako vam zatreba brz i zdrav obrok kojeg možete ponijeti, zobene pločice odličan su izbor. Osim za laganu užinu, poslužit će vam i tijekom sportskih aktivnosti ili fizičkih napora. Prednost ovih pločica je u tome što ih možete pripremiti s različitim dodacima, od svih vrsta orašastog i suhog voća do sjemenki i raznih začina. Ako želite bogatije pločice, dodajte i nasjeckanu tamnu čokoladu.

Pripremite:

130g sitnih zobenih pahuljica
70g krupnih zobenih pahuljica
70g lješnjaka
50g smeđeg šećera ili kokosova šećera ili sladila/meda u količini koja zamjenjuje tu količinu šećera
pola žličice cimeta
2-3 žlice različitih sjemenki (bučine, suncokretove, sezam)
60g suhog voća (marelice, grožđice, brusnice)
1 laneno jaje
2 žlice kokosovog ulja
malo vode ili (biljnog) mlijeka


Pripremite laneno jaje, tako da pomiješate 1 žlicu svježe mljevenog lana s 3 žlice vode. Ostavite u hladnjaku 15ak minuta. Pomiješajte zobene pahuljice, nasjeckane lješnjake, šećer (ili sladilo/med) i suho voće. Marelice i brusnice prethodno nasjeckajte.


Dodajte laneno jaje, kokosovo ulje i malo vode ili mlijeka, tako da dobijete kompaktnu smjesu. Utisnite je u namašćeni pravokutni kalup, 30x20cm. Možete ga i obložiti papirom za pečenje. Pecite 25 minuta na 180C. Ohladite pa zatim narežite ravnim, oštrim nožem. Pospremite u posudu ili umotajte u prozirnu foliju.








Nema komentara :

Objavi komentar