petak, 11. travnja 2014.

Piletina omotana pršutom i dinstano povrće



Pripremite, za 2 osobe:

2 komada pilećih prsa
5-6 šnita pršuta
svježe mljeveni papar
maslac ili maslinovo ulje
2-3 stabljike mladog luka
režanj češnjaka
100g zelenih mahuna
2 srednje velike tikvice
100g mladog graška
himalajsku sol
kurkumu ili chili


Svaki komad pilećeg filea razrežite na 2-3 tanje šnicle. Svaku omotajte šnitom pršuta. Zagrijte tavu i stavite meso da se peče. Kad se zapeče s jedne strane, okrenite.
Dok se piletina peče, pripremite povrće. 


Ugrijte maslac ili maslinovo ulje na drugoj tavi. Nasjeckajte mladi luk i češnjak, prodinstajte ih na malo maslinova ulja. Operite i narežite mahune, ako želite ogulite tikvice pa ih zatim narežite na kockice ili šnitice. Na luk prvo bacite mahune, zatim tikvice pa na kraju grašak. Dok se povrća dinsta provjeravajte meso. 

Popaprite meso, blago posolite povrće. Po želji u povrće dodajte malo kurkume ili chilija.






Nema komentara :

Objavi komentar