četvrtak, 10. travnja 2014.

Gris štrudla s višnjama


Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak

Pripremite:

12 kora za štrudlu
500g višanja iz kompota (ili svježih višanja, trešanja, bresaka, borovnica, jabuka... kada su u sezoni)
3 čašice jogurta (praznu čašicu upotrijebite kao mjeru za ostale sastojke)
1 čašicu šećera
1 i pol - 2 čašice grisa
pola čašice ulja ili otopljenog maslaca
1 prašak za pecivo
mahunu vanilije ili burbon vanil šećer
koricu jednog neprskanog limuna


Istucite šećer, jogurt, ulje, gris i prosijani prašak za pecivo. Dodajte vaniliju i koricu limuna. Ja sam umjesto limuna stavila Pelleov pekmez od meyer limuna s arancinima.
Dobro promiješajte. Ako volite slađe kolače, dodajte još pola čašice šećera.

Jednu koru premažite smjesom. Nemojte mazati u debelom sloju. Na nju stavite drugu koru, opet premažite smjesom pa na nju stavite treću koru. Tu treću koru nemojte premazivati, nego samo na dno uz rub kore poslažite ocijeđene višnje iz kompota. Zarolajte, stavite u namašćenu tepsiju. Ponovite s ostalim korama. Trebali biste dobiti 4 štrudle.




Premažite štrudle s malo ulja ili maslaca i pecite 25min u pećnici zagrijanoj na 200C. Ohladite, narežite i posipajte šećerom u prahu.







Nema komentara :

Objavi komentar