ponedjeljak, 24. ožujka 2014.
Srnetina s limunom
Pripremite:
1,5 kg srnetine (mi smo imali plećku)
2 neprskana limuna
sol
papar
1dl maslinova ulja
2 dl prošeka
svježe začinske trave (timijan, kadulja...)
Meso marinirajte najmanje 12 sati, a najbolje dva dana u marinadi s linka na hladnom mjestu.
Posudu za pečenje s poklopcem namažite obilno maslinovim uljem.
Meso izvadite iz marinade posušite pa natrljajte solju, paprom i začinskim travama. Limun narežite na tanke ploške pa obložite meso. Polijte ostatkom maslinova ulja.
Poklopljeno pecite 40 minuta na 190 stupnjeva.
Dignite poklopac pa smanjite temperaturu na 180 stupnjeva. Prelijte prošekom i pecite još 45 do 50 minuta. Povremeno polijte umakom.
Poslužite s povrćem, limunom i svježom salatom.
Oznake:
*Jeka
,
LCHF
,
Mesina i prilozi
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar