četvrtak, 13. ožujka 2014.

Pita od jogurta




Pripremite:

za tijesto:


250g oštrog brašna
80g šećera
2 žlice šećera s mirisom vanilije
170g maslaca
4 žumanjka
1 prašak za pecivo
malo soli
koricu jednog neprskanog limuna

Prosijte brašno s praškom za pecivo pa dodajte obje vrste šećera, sol i limunovu koricu. Maslac narežite na kockice pa zamijesite u brašno dodajući žumanjke.
Tijesto razdvojite na dva dijela pa jedan odložite u hladnjak, a drugi u zamrzivač.
Pećnicu zagrijte na 180stupnjeva. Dno pleha prekrijte polovicom tijesta koje je bilo u hladnjaku pa ga pecite 6 minuta.



za nadjev:

4 bjelanjka
3 čašice čvrstog jogurta
2 čašice kiselog vrhnja
2 žlice oštrog brašna
2 žlice šećera s mirisom vanilije
100g šećera

Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. Pomiješajte jogurt i vrhnje sa šećerom i brašnom pa ih umiješajte u snijeg.
Na polupečenu donju koru izlijte kremu pa na nju ribežom za jabuke naribajte tijesto iz zamrzivača.




U kremu možete dodati i voće: jagode, kupine, maline ili komadiće bresaka i marelica. Nemojte pretjerati jer će voće pustiti svoj sok pa bi se krema mogla natopiti i izgubiti pjenušavost.
Pecite još 25-30 minuta.

Kolač ohladite u plehu i režite kad je posve hladan. Najbolji je nakon nekoliko sati u hladnjaku.









Nema komentara :

Objavi komentar