srijeda, 12. ožujka 2014.

Brza pita od špinata i sira




Pripremite, za okrugli kalup od 40cm:

4-6 kora za savijače, običnih ili integralnih
300g smrznutog ili svježeg prodinstanog špinata (ili blitve)
500g posnog sira
2dl čvrstog ili grčkog jogrta
3 jaja
pola žličice soli
prstohvat muškatnog oraščića
malo mljevenog papra
50g sira i/ili kajmaka


Kore rukama natrgajte na manje komadiće i stavite sa strane. Pećnicu zagrijte na 200C.
Ako koristite svježi špinat ili blitvu, operite ga i kratko prodinstajte na malo maslaca, da povene. Ako imate blanširani/smrznuti, samo ga dobro ocijedite.




Istucite jaja, dodajte sol, posni sir i jogurt. Dobro izradite pjenjačom. Špinat po potrebi usitnite i dodajte u smjesu. Umiješajte muškatni oraščić, popaprite. Uzimite šaku natrganih kora za savijače pa ih dobro umiješajte da se oblože smjesom i ponavljajte dok ne potrošite sve kore.




Smjesu izlijte u namašćeni kalup. Odozgo rasporedite komadiće nekog jačeg sira ili kajmak. Pecite 20ak minuta pokriveno papirom za pečenje, zatim maknite papir i pecite još 15ak minuta, da porumeni.








Nema komentara :

Objavi komentar