Maja u suradnji s Fitness.com.hr, inspirirana receptom s bloga Ja u kuhinji
Pripremite, za 2 porcije:
150g heljdine kaše
1 veću jabuku ili 2 manje
pola žličice cimeta
3 žlice suhih brusnica
5-6 suhih marelica
2 žlice lješnjaka
2 žlice badema
sok i koricu 1 naranče ***
med ili sladilo
Nasjeckajte bademe i lješnjake, narežite jabuku na manje komadiće ili šnitice, iscijedite naranču i naribajte koricu.
U kašu umiješajte koricu i sok naranče, dodajte cimet. U tankom mlazu ulijte med ili umiješajte sladilo. Dobro promiješajte. Dodajte narezanu jabuku i orašaste plodove. Možete jesti i toplo i hladno.
***
Umjesto korice i soka naranče te sladila u ovakvim kašama često koristim 1 žlicu Pelleovog pekmeza od naranče i kumkvata jer on u svoje pekmeze stavlja vrlo malo šećera, a okus je predivan.
Nema komentara :
Objavi komentar