nedjelja, 5. siječnja 2014.

Sicilian octopus stew - Hobotnica na sicilijanski


Maja prema receptu Gordona Ramsayja (F Word)


Pripremite:

1 srednje veliku hobotnicu
morsku sol
3 lista lovora
1 žlicu crnog papra u zrnu
malo crnog ili bijelog vina

2 ljute papričice
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
675g cherry rajčica ili običnih rajčica
10ak maslina
10ak kapara
4 inćuna
1 svežanj peršinovog lišća
pileći ili riblji temeljac
maslinovo ulje
sol
papar


U veću posudu debljeg dna stavite vodu, sol, lovor, zrna papra i vino. Pustite da uzavri pa uronite hobotnicu (prvo krakovi). Kuhajte 10ak minuta na višoj temperaturi pa izvadite hobotnicu i ostavite da se ohladi.
Sačuvajte tekućinu u kojoj se hobotnica kuhala.




U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezani češnjak, inćune i kapare. Spatulom miješajte i usitnite inćune.

Dodajte narezane papričice, luk, masline. Posolite i popaprite. Narežite hobotnicu i dodajte u lonac. Zatim narežite cherry rajčice i rasporedite po ostalim sastojcima. Nemojte miješati nego ulijte 2 šeflje tekućine u kojoj se kuhala hobotnica. Ulijte toliko temeljca da prekrijte sve sastojke.




Ostavite 35-45min da se lagano krčka. Povremeno promiješajte.

Posipajte nasjeckanim peršinom i poslužite.







Link na YT recept




Nema komentara :

Objavi komentar