nedjelja, 11. kolovoza 2013.
Fritata od listova cikle
Pripremite:
400g listova cikle
1 glavicu luka
3 režnja češnjaka
6 jaja
100g kozjeg sira
1 žlicu kiselog vrhnja
4 žlice sitnog kukuruznog brašna
sol
papar
maslinovo ulje
Sitno narežite luk i češnjak pa pirjajte na maslinovu ulju. Dodajte lišće cikle narezano na trakice, posolite, popaprite pa pirjajte 10tak minuta. Ohladite.
Sir narežite na male komadiće, jaja istucite pjenjačom, posolite, dodajte vrhnje, brašno i pirjano povrće. Izjednačite masu.
Pecite 15 minuta na 180 stupnjeva u plitkim okruglim kalupima ili u plehu od pećnice.
Fritatu poslužite toplu ili hladnu s nekom salatom ili caprese umakom kao mi. Caprese umak sadrži zrnati sir, rajčicu i bosiljak.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Sla(s)no
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar