Pripremite:
800g svinjetine od vrata
2 velike žlice pesta od motara
3 rajčice
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
1dl bijelog vina
1 glavicu luka
sol
papar
peršin
Narežite meso, posolite i popaprite. Prepecite na ugrijanom ulju oko 10 minuta da dobije rumenu boju. Odložite na toplo.
Na ulju na kojem se peklo meso pirjajte sitno narezan luk, oguljene i narezane rajčice i sitno narezan češnjak. Kad je povrće mekano, vratite meso i pirjajte još oko 15 minuta dolijevajući s 1dl bijelog vina.
Na kraju u umak umiješajte pesto. Nemate li ovaj sjajan pesto od motara dodajte svoje okuse: muškatni orašćić, korijander ili neki vaš tajni sastojak.


b.jpg)
b.jpg)
Svinjica je predivna, baš prava ljetna varijanta.
OdgovoriIzbrišiKad se uobrazim barem ću znati tko je kriv. Hvala Vam što moj pesto završava u ovakvim Vašim divotama.