nedjelja, 5. svibnja 2013.

Juha od mladog luka i graška




Pripremite:

2 glavice ljutike
2 svežnja mladog luka (6-8kom) (možete upotrijebiti i medvjeđi luk)
2 šalice graška
2 šalice povrtnog temeljca
2 žlice maslinovog ulja
sol
papar
listiće bosiljka
bučine sjemenke




Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa dodajte narezanu ljutiku i bijele dijelove mladog luka. Dinstajte nekoliko minuta, dok luk ne postane proziran.
Ulijte temeljac i dodajte zelene dijelove mladog luka i grašak. Začinite.




Pojačajte temperaturu da juha uzavri, a zatim je smanjite i kuhajte 5-6min na laganoj vatri dok grašak ne omekša.

Usitnite povrće štapnim mikserom ili u blenderu, da dobijete kremastu juhu. Ukrasite je bosiljkom i bučinim sjemenkama te poslužite uz prepečeni kruh.








Nema komentara :

Objavi komentar