subota, 16. ožujka 2013.

Biftek na grill tavi



Pripremite:




biftek

maslinovo ulje

papar u zrnu
timijan
ružmarin
lovorov list
konjak


Narezan biftek složite u posudu s poklopcem. Izmiješajte maslinovo ulje, papar, začine i konjak (na 1dl ulja mjerite žlicu konjaka) pa prelijte preko mesa. Odresci moraju biti posve prekriveni. Malo sve izmiješajte da izbacite moguće mjehuriće zraka, poklopite i ostavite u hladnjak unajmanje 24 sata do tjedan dana.


Prije nego što ćete ih peći, bifteke izvadite iz marinade, malo ih ostavite da se ocijedi ulje, uklonite ostatke začinskog bilja te pecite na zagrijanoj grill tavi.



Za srednje slabo pečene bifteke dovoljno je 2 minute sa svake strane. Tako su pečeni naši.
Želite li malo jače pečeno meso dovoljno je peći po 3 minute sa svake strane.


Poslužite sa salatom, ajvarom, ukiseljenim gljivama, suhim rajčicama...
Količinu soli prepuštamo svakome po ukusu. Mi ih jedemo neslane.






Nema komentara :

Objavi komentar