petak, 21. prosinca 2012.

Kineska juha od škarpine


Jeka za natječaj na Forum.hr


Pripremite:

1 manju škarpinu (oko 1/2 kg)
2 mrkve
korijen celera
1 korijen đumbira
1/4 glavice kelja
soja sos
papar
sol
med


Isfiletirajte ribu. File prelijte mješavinom meda, soja sosa i papra.
Ostatke ribe skuhajte u oko 1l vode s peršinom, mrkvom i malo celera.
Posolite i dodajte nekoliko zrna papra. Kuhajte na laganoj vatri oko pola sata pa procijedite.



File ribe posušite. Zagrijte ulje u woku pa bacite na njega naribani đumbir, narezanu mrkvu, kelj i celer. Tresite wok pa dodajte ribu. Još malo pržite i zalijte marinadom. Ribu usitnite, rasporedite u zdjelice zajedno sa sosom i povrćem pa prelijte juhom.















Nema komentara :

Objavi komentar