petak, 21. rujna 2012.

Pekmez od zelenih rajčica i šljiva


Maja inspirirana receptom tete Nene


Pripremite:

1kg zelene rajčice
1kg šljiva
200g šećera


Šljive očistite, prepolovite i posipajte šećerom pa ostavite da odstoje barem pola sata. Narežite zelene rajčice na tanke šnite, stavite ih u posudu debljeg dna i prelijte ih s par žlica vode. Kad počnu mekšati, zgnječite ih gnječilicom za krumpir.


Šljive kuhajte na laganoj vatri i propasirajte rajčicu. Pire od rajčice dodajte šljivama kad se koža na šljivama smežura. Ispitajte gustoću na ohlađenom porculanskom tanjuriću
Ako želite ubrzati postupak, dodajte 1 želin šećer prema uputi na pakiranju i kuhajte do željene gustoće.




 Vruće ulijte u sterilizirane, zagrijane staklenke.





Nema komentara :

Objavi komentar