nedjelja, 5. kolovoza 2012.

Bijela piletina s crnim njokima






Pripremite:

za umak:

600g pilećih prsa
maslinovo ulje
4 žlice bijeloga vina
1 dl povrtnog ili pilećeg temeljca
slatko vrhnje
sol
papar
vlasac

Na zagrijano maslinovo ulje stavite pola žličice svježe mljevenoga papra, malo promiješajte i dodajte na kvadrate narezanu piletinu. 


Prepecite na laganoj vatri, da meso ostane svijetlo. Podlijte s malo temeljca ili vode, neka se pirja 10tak minuta pa dodajte vino, kad ispari alkohol nalijte slatko vrhnje i dinstajte uz miješanje na laganoj vatri dok ne dobijete umak željene gustoće.

za crne njoke:

1/2 kilograma oguljenog krumpira
1 jaje
50g maslaca
250g brašna
5 žlica sipinog crnila
sol
papar

Skuhajte krumpir, zgnječite ga u pire i dosolite ako je potrebno. U još toplo dodajte maslac, sipino crnilo, jaje i brašno.
Umijesite tijesto. Ako se lijepi za prste, dodajte još brašna. Razvaljajte u kobasicu i režite njoke.
Kuhajte u posoljenoj vodi 12-15 minuta.


Poslužite uz umak i nasjeckani vlasac.







Nema komentara :

Objavi komentar