subota, 11. rujna 2010.

Riba na gradele


Jeka za V-magazin
Pripremite:

puno svježe ribe
dobru volju
dobro društvo i jako dobru vatru

Svi meštri znaju da je za savršenu ribu sa gradela prvi uvjet - svježa riba. Ovisno o ponudi na ribarnici ili peškariji, nabavite ribu po svom guštu. Mi smo našli srdele.


Očistite ih, isperite, pokupite višak vode, posušite i na pripremljenim gradelama pecite pazeći da vatra ne bude prejaka.


Pripremite u posudi maslinova ulja, grančicu ružmarina, malo vina. Grančicom ovlaženom u ulju i vinu povremeno ovlažite ribu.


Servirajte uz krišku limuna, malo kruha i čašu dobroga vina.

Ništa vas neće tako brzo i uspješno vratiti u neku dalmatinsku kalu ili pješčani žal na "otoku sreće".




Nema komentara :

Objavi komentar