subota, 21. studenoga 2009.

Zimsko varivo


Maja za V-magazin 


Pripremite:

jednu srednju glavicu kupusa
400g suhe svinjetine od rebara
200g suhe slanine
glavicu luka
2 češnja češnjaka
2 veća krumpira
žlicu ukuhane rajčice
mrkvu
malo crvene paprike
sol, papar, ulje
timijan


Kupus očistite i narežite na veće komade. Prelijte vrelom vodom, prokuhajte nekoliko minuta, ocijedite.

Suha rebra operite vrućom vodom i narežite na manje komade. Na dvije žlice ulja kratko popržite narezanu slaninu, dodajte luk i pirjajte nekoliko minuta.

Maknite s vatre, dodajte rajčicu, crvenu papriku, sitno narezan češnjak, svježe samljeven papar i suho meso. Nalijte vode da prekrije sastojke i kuhajte oko pola sata.





Dodajte ocijeđen kupus, nalijte vodu i kuhajte oko pola sata na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja dodajte narezane krumpire i kuhajte još 15tak minuta.

Pospite listićima timijana.



Nema komentara :

Objavi komentar