ponedjeljak, 13. srpnja 2009.

Rešetkasti kolač s breskvama


Jeka za V-magazin 



Pripremite:

400g brašna
pola male žlice praška za pecivo
100 g šećera
1 vanil šećer
130g maslaca
4 žumanjka
malo mlijeka


Pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Razmrvite maslac u brašnu. Zamijesite s 4 žumanjka i malo mlijeka, ako je potrebno. Stavite tijesto na 15 minuta u hladnjak.



Veliki pleh (iz pećnice) namažite maslacem i razvucite tijesto. Namažite tijesto u tankom sloju nekim pekmezom koji nije jako sladak (breskva, marelica, dunja...). Pecite 10tak minuta na 180 stupnjeva.



6 većih bresaka narežite na tanje ploške i malo ocijedite od soka na žičanoj cjediljki. Poslažite po tijestu koje ste kratko pekli. Pecite još 20tak minuta da breskve dobiju crvenkastu boju i laganu koricu.



U međuvremenu istucite snijeg od 4 bjelanjka i postupno u njega dodajte 120g šećera. Tucite da dobijete čvrst snijeg. Izvadite kolač iz pećnice, neka se ohladi nekoliko minuta, nanesite snijeg kroz čvrstu najlon vrećicu odrezanog kuta, u obliku rešetke.

Kratko zapecite da snijeg porumeni.







1 komentar :

  1. Ovaj blog čovjek mora gledat kad je sit:-)
    Sline mi cure na ovaj kolač. Moram isprobat.

    OdgovoriIzbriši