Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Peach
Melba, odnosno breskve Melba poznati su desert kojeg je krajem 19.
stoljeća osmislio legendarni kuhar Auguste Escoffier, za drugu legendu,
sopran Nellie Melba. U originalu, ovaj se desert sastoji od poširanih
bresaka, preljeva od malina i/ili sladoleda od vanilije, no ja sam
upotrijebila svježe maline, kako bih izbjegla pripremanje pirea od
malina sa šećerom ili sladilom. Za one koji žele napraviti preljev,
napisala sam kako ga inače pripremam.
6 zrelih bresaka
400g malina
2 žlice šećera u prahu ili sladilo za breskve
2 žlice limunova soka
nekoliko žlica šećera u prahu i 2 žlice limunova soka za maline
8-10 kuglica sladoleda
U
srednje velik lonac stavite vodu da uzavri. Sa strane pripremite posudu
ledene vode. Stavite breskvu u uzavrelu vodu, ostavite 20ak sekundi,
posve potopljenu. Izvadite iz kipuće vode, stavite u ledenu vodu na
nekoliko sekundi, da se ohladi. Stavite na tanjur pa ponovite sa svim
breskvama.
Kad
ste sve breskve poširali, ogulite ih. Prerežite po sredini, uklonite
koštice. Posipajte breskve s malo šećera u prahu ili pomiješajte sladilo
i sok od limuna pa premažite breskve. Stavite na sat vremena u
hladnjak, da se ohlade.
Poslužite sa sladoledom i svježim malinama.
Ako želite napraviti pire od malina, blendajte ih i zatim procijedite kroz sito. Dodajte malo šećera u prahu i limunovog soka.
Nema komentara :
Objavi komentar