četvrtak, 12. srpnja 2018.

Japanski čokoladni cheesecake


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ako volite slastice s malo sastojaka i slučajno imate posnog sira, onda je ovo savršen desert za vas. Možete ispeći tortu, u okruglom kalupu ili poput mene, tortice u keramičkim posudicama. Ja sam posudice namastila maslacem i posula kakaom u prahu, zato su rubovi kolača crni - da ne mislite da su zagoreni.

Pripremite, za 6 ramekina ili kalup od 22cm:

6 jaja
2 žlice šećera ili xylitola
200g tamne čokolade
250g posnog sira


Pećnicu zagrijte na 180C. Pripremite kalup za tortu ili keramičke kalupe. Pripremite i jednu tepsiju u koju ćete ih staviti jer se kolač peče u vodenoj kupelji.
Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Umiješajte sir, a zatim žumanjke prethodno istučene sa šećerom.


Bjelanjke istucite u snijeg. Postupno dodavajte u smjesu čokolade i sira. Miješajte lagano spatulom, da ne izbijete zrak iz bjelanjaka.
Namastite kalup/e. Posipajte brašnom ili kakao prahom. Ulijte smjesu i posudice stavite u veliku tepsiju. Ulijte vrelu vodu i pecite u vodenoj kupelji oko 30 minuta.


Ugasite pećnicu i ostavite 10ak  minuta. Zatim izvadite  tepsiju iz pećnice. Prođite nožem uz rub svakog kalupa i pokrijte kalup tanjurem, preokrenite.
Poslužite uz maline ili neko drugo svježe voće po želji.






Nema komentara :

Objavi komentar