subota, 30. lipnja 2018.

LCHF tiramisu torta


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Tiramisu ili volite ili ne volite. Znam da mnogima ne paše kava u slasticama, a ukoliko ste takvi, kavu u ovom receptu preskočite i zamijenite je nekim voćnim sokom ili likerom, ako vam to vaša prehrana dopušta. To onda više i nije tiramisu, ali bit će neka vaša varijanta torte sa sirom. U ovoj torti je krema bez jaja, no oni koji se hrane po LCHF principu i htjeli bi kremu s jajima, neka se strpe do idućeg recepta za slasticu s takvom kremom.


Za biskvit promjera 20cm, pripremite:

4 srednje velika jajeta
60g erythritola u prahu (možete upotrijebiti xylitol, sladilo ili steviju)
prstohvat soli
125g mljevenih badema ili lješnjaka


Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup za tortu promjera 20cm obložite papirom za pečenje. 
Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke tucite s erythritolom u prahu, dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Bjelanjke istucite s prstohvatom soli, lagano spatulom pomiješajte sa žumanjcima, a zatim dodajte mljevene bademe. Pecite 15 minuta i ohladite.

Skuhajte kavu, zasladite je sladilom i po želji dodajte malo ruma ili arome ruma.
za kremu:

500g mascarpone sira
200ml slatkog vrhnja za šlag
steviju ili xylitol
prstohvat vanilije u prahu
žlicu kakao praha


Istucite slatko vrhnje i sladilo u šlag, dodajte mascarpone sir i vaniliju. Miksajte da dobijete prozračnu kremu. Kušajte pa po potrebi još zasladite.


Biskvit prerežite, poprskajte kavom. Premažite s pola kreme, poklopite biskvitom. Ponovo poprskajte kavom i premažite kremom. Posipajte kakaom u prahu i ohladite.






Nema komentara :

Objavi komentar