petak, 15. prosinca 2017.

Smoothie s proteinom konoplje i kokosovim uljem


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

U posljednjih nekoliko godina proizvodi od konoplje izuzetno su popularni. Jedan od njih je i proteinski prah od sjemenki konoplje. Savršen je izvor proteina jer konoplja sadrži preko 50% čistog proteina, sve aminokiseline pa čak i onih osam koje organizam ne može sam proizvesti već ih se mora unijeti prehranom. Osim što je bogat proteinima i esencijalnim masnim kiselinama, ovaj prah je ujedno i bezglutenski, pa za razliku od drugih takvih namirnica, koje su životinjskog podrijetla, ne sadrži laktozu. Radi toga ne napuhuje, a pomaže i kod održavanja pH organizma na optimalnoj, lužnatoj razini. 


Možete ga kombinirati s raznim voćem, ali i povrćem, vodom, biljnim napitcima, a ako želite povećati unos proteina i s posnim sirom ili bjelanjcima. Ja sam ovaj put s proteinom konoplje kombinirala psyllium, kokosovo ulje i kakao. Psyllium prah bogat je vlaknima i uravnotežuje probavu, kokosovo ulje jača vaš imunitet i čuva kardiovaskularni sustav, a kakao osigurava brojne antioksidanse i fitonutrijente.

Pripremite:

1 srednje veliku bananu (oko 100g)
250ml napitka od badema (ili pasteriziranih bjelanjaka)
1 žlicu kokosova ulja
1 žličicu psyllium praha
1 žličicu kakao praha
sladilo po želji


Bananu narežite na šnite, dodajte napitak od badema, kokosovo ulje i praškaste sastojke. Blendajte da dobijete kremasti, glatki smoothie. Zasladite ga po želji, stevijom, medom ili nekim drugim zaslađivačem.




Nema komentara :

Objavi komentar