ponedjeljak, 1. siječnja 2018.

Salata od hobotnice s ukiseljenim motarom


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Jeste li ikad probali motar? Vjerujem da su mnogi od vas često na plaži ležali pokraj ove biljke, a da ni ne znaju da je jestiva i rado viđen gost na tanjurima diljem Dalmacije.


Može se jesti sirov, ukiseljen, upotrijebiti za pesto, rižota, salate.. Meni se ukiseljen naročito sviđa pa sam ga upotrijebila u ovoj salati od hobotnice, umjesto uobičajenih kapara.


Pripremite, za 4 osobe:

oko 1 kg hobotnice
1 srednju glavicu ljubičastog luka
2 režnja češnjaka
4 krumpira
sol
svježe mljeveni papar
maslinovo ulje
100g crnih maslina
100g zelenih maslina
nekoliko grančica ukiseljenog motara


Hobotnicu od oko 1 kg stavite u prazan lonac i u njenom soku kuhajte oko 30-40 minuta. Očistite hobotnicu, narežite je na komadiće i pomiješajte s nasjeckanim lukom i češnjakom.


Dodajte narezan kuhani krumpir, masline i ukiseljeni motar. Posolite, popaprite, dodajte maslinovo ulje i malo kvasine. Dobro promiješajte i ostavite da stoji barem pola sata prije posluživanja. Po potrebi dodajte još malo maslinova ulja.



Nema komentara :

Objavi komentar