petak, 23. rujna 2016.

Focaccia s maslinama i cherry rajčicama


Maja prema receptu Antonija Carluccija

Pripremite:

600g brašna
1 suhi kvasac
350ml tople vode
2 žlice maslinova ulja za tijesto i dodatno za premazivanje focaccie
1 žličicu smeđeg šećera
nekoliko crnih maslina i cherry rajčica
ružmarin
krupnu sol
svježe mljeveni papar


Pomiješajte kvasac, smeđi šećer, par žlica brašna i dva decilitra tople vode. Kada se kvasac digne pomiješajte s ostatkom brašna i vode. Zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže 45-60min. Zagrijte pećnicu na 230C. Razvaljajte ili rastanjite tijesto u pravokutnik veličine tepsije - 40x25cm.


Stavite tijesto u namašćenu tepsiju i prstom napravite rupe u tijestu. Po površini rasporedite polovice cherry rajčica, masline, grančice ružmarina. Poškropite maslinovim uljem, posipajte krupnu sol i svježe mljeveni papar. Pecite 20ak minuta, da pozlati. Ako želite, premažite maslinovim uljem kad izvadite iz pećnice.





Nema komentara :

Objavi komentar