utorak, 16. kolovoza 2016.

Veganski kokos Daquiri sladoled


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Pripremite:

2 konzerve od 400ml punomasnog kokosovog mlijeka
2 limete
2 žlice bijelog ili običnog ruma
200g raw turbinado šećera ili sladilo ako pazite na unos šećera


Ispraznite konzerve kokosovog mlijeka, tako da u jednu posudu stavite tekući dio, a u drugu gusti dio kokosova mlijeka. Rijetki dio ulijte u blender, dodajte šećer, rum i sok 2 limete. Blendajte da se ujednači.
Čvrsti dio kokosovog mlijeka istucite u šlag. Pomiješajte obje smjese, dodajte koricu limete. Ako imate aparat za sladoled, izlijte u njega. Ako ne, izlijte u neku posudu i stavite u zamrzivač. Svakih 30ak minuta promiješajte, nekoliko puta.

Ovaj sladoled je kremastiji kad se koristi šećer pa imajte na umu da će onaj sa sladilom manje sličiti pravom sladoledu i vjerojatno će se ipak malo kristalizirati. Za što kremastiju strukturu, osim šećera možete koristiti i kukuruzni ili glukozni sirup.


Kokosovo mlijeko ima grudice masnoće koje se ponašaju drukčije od životinjske masnoće. Takva se masnoća ne homogenizira i ostavlja  zrnast dojam u sladoledu pa ako nemate jak blender koji će ih razbiti, a želite ih u potpunosti izbjeći, onda prvo lagano zagrijte kokosovo mlijeko (pazite da ne uzavri!), zatim sve sastojke  blendajte i izlijte u posudu za zamrzavanje (ili aparat sa sladoled ako ćete ga koristiti).

Poslužite uz još malo korice i/ili kriške limete.







Nema komentara :

Objavi komentar