petak, 29. srpnja 2016.

Palačinkice od badema i krema s kupinama (bez glutena, LCHF)


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite, za 5 palačinkica:

75g oguljenih mljevenih badema (sitno mljevenih poput brašna)
pola žličice praška za pecivo
1 žlicu kokosova šećera ili nekoliko kapi sladila po želji
1 žlicu psyllium ljuskica
prstohvat mljevene vanilije
1 jaje
par žlica punomasnog ili light jogurta
25 borovnica
ulje za pečenje


Pomiješajte mljevene bademe, prosijani prašak za pecivo, vaniliju i psyllium. Dodajte šećer ili sladilo i jedno istučeno jaje. Meni je odlično s tekućom stevijom. Ulijte par žlica jogurta, da dobijete gustu smjesu.


Zagrijte tavu za pečenje. Upotrijebite ulje po želji. Ja sam upotrijebila kokosovo ulje. Na tavu stavite uvrh punu žlicu smjese i nježno je raširite žlicom, da dobijete otprilike pola centimetra visoku palačinkicu. Poslažite pet borovnica i pričekajte da se donja strana ispeče. Spatulom okrenite. (Meni istovremeno stane svih pet palačinkica na tavu, a ako imate manju, pecite po par odjednom.)


Ako nemate psyllium prah, možete ga izostaviti. Umjesto njega možete upotrijebiti mljeveni lan, kokosovo brašno ili whey prah.


Za kremu s kupinama pomiješajte 100g mascarponea i 100ml punomasnog jogurta. Dodajte 10ak kupina, malo vanilije i par kapi sladila. Po želji posipajte kakaom ili tamnom čokoladom. Ja sam upotrijebila kockicu RAWR čokoladu s goji bobicama.


Za laganiju varijantu kreme upotrijebite samo grčki jogurt ili ga kombinirajte s posnim svježim sirom.








Nema komentara :

Objavi komentar