Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Upotrijebite mikrovalnu pećnicu!
Kukuruz nemojte guliti, ostavite ga u ljusci. Ja najradije kuham klip po klip, iako ih možete staviti nekoliko odjednom. Ponekad su klipovi veliki i ne stane više od jednog jer se tanjur u mikrovalnoj ne može nesmetano vrtiti.
Stavite neoguljeni klip na tanjur, upalite mikrovalnu na najjaču temperaturu, na 3 minute. Pripazite jer će kukuruz biti jako vruć. Izvadite ga uz pomoć rukavica ili krpe.
Prerežite klip pri dnu, kod "peteljke" i istisnite kukuruz van. Bit će posve čist i spreman za konzumaciju, ali nemojte jesti vruć, pričekajte da se ohladi. Poslužite posoljen, preliven maslacem, po želji.
Ako imate oguljene klipove, onda namočite tanku krpu, ocijedite je i omotajte oko klipa pa takav stavite na tanjur u mikrovalnu. Pripazite da krpa nema miris po deterdžentu za pranje rublja.
Nema komentara :
Objavi komentar