petak, 24. travnja 2015.

Heljda i ćimulice na varivo




Pripremite:

400g ćimulica (mladi izdanci kelja, kupusa ili raštike)
50g heljdine kaše
1 mrkvu
1 glavicu luka ili 1 stapku poriluka
2 režnja češnjaka
3 žlice pelata od rajčice
ljutu papričicu
2 žlice maslinova ulja



Operite heljdu pa kuhajte oko 20min u posoljenoj vodi. Ocijedite.
Narežite svjetli dio poriluka na uske trake, usitnite i mrkvu i češnjak pa pirjajte na maslinovu ulju. Blanširajte očišćene ćimulice, isperite ledeno hladnom vodom da zadrže boju pa ih dodajte u pirjano povrće.





Nalijte s 4dl vode pa posolite, popaprite i dodajte heljdu.
Narežite sitno ljutu papričicu dodajte u jelo, pa dokuhajte još 10 minuta. Volite li rjeđe, varivo možete naliti povrtnim temeljcem.



1 komentar :

  1. Morala sam da dodjem da vidim recept i naravno saznam šta su ćimulice

    OdgovoriIzbriši