Pripremite:
100g heljdine kaše
batak i zabatak većeg pileta
1 glavicu luka
1 mrkva
1 peršin
pola šalice pelata
2 režnja češnjaka
1dl bijelog vina
sol
papar
maslinovo ulje
Usitnite
luk, češnjak, mrkvu i korijen peršina pa pirjajte na maslinovu ulju.
Dodajte otkošteno meso narezano na komadiće veličine 3 cm, posolite pa
dodajte usitnjene pelate. Pirjajte uz miješanje 10tak minuta, ne
dolijevajući vodu. U juhu možete dodati i malo sezonskog povrća ili
zamrznutog graška pa zalijte s oko 6dl vode. Ulijte vino, popaprite i
kuhajte još 15 minuta.
Heljdu kratko isperite pa prokuhajte 10tak minuta u slanoj vodi.
Juhu servirajte u zdjelice pa dodajte 2-3 žlice heljde i pospipajte vlascem ili narezanim listovima peršina.
Nema komentara :
Objavi komentar