subota, 7. veljače 2015.

Fritule s kefirom, jabukom i cimetom


Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak


Pripremite:

300g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
3 žlice šećera
pola žličice cimeta
1 veću jabuku
2 jaja
200ml kefira ili jogurta
30ml ruma ili rakije


Prosijte brašno i prašak za pecivo. Istucite jaja i šećer, dodajte kefir pa pomiješajte s brašnom. Istucite pjenjačom da se smjesa izjednači. Ostavite da stoji 10ak minuta pa dodajte rum, cimet i naribanu jabuku.




Zagrijte ulje u posudi debljeg dna, grabite smjesu žličicom i spuštajte loptice u vrelo ulje. Kada fritule porumene sa svih strana izvadite ih šupljikavom žlicom i stavite na kuhinjske ubruse, da upiju višak masnoće.
Posipajte šećerom u prahu ili poslužite uz pekmez i preljev po želji. Ja sam upotrijebila Pelle gladni mačak Džem od strasti, od kumkvata, dubrovačke ljute naranče, s Ambra Marsalom.




Čist račun, duga ljubav:

Brašno - 2 kn
Kefir - 3.5 kn
Šećer i vanil šećer - 2 kn
Prašak za pecivo - 1 kn
Jaja - 3 kn
Jabuka - 2 kn
Ulje - 7 kn

Ukupno: 20.50 kn






2 komentara :

  1. odlican recept, socne, nemasne, mljac, mljac, prijateljice su bile i vise nego sretne dok su ih jele. Hvala vam, blog vam je zakon, pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Ana, jako mi je drago da vam se svidio moj recept i da su frendice bile zadovoljne! <3 Hvala na komplimentima! <3

      (Maja)

      Izbriši