srijeda, 7. siječnja 2015.

Rižoto od poriluka




 Pripremite:

400 – 500g (dvije deblje stapke) poriluka
200g riže za rižota
1dl bijelog vina
maslinovo ulje
sol
papar


Poriluk operite, uklonite vanjske listove pa narežite na kolutove od oko 4 cm širine. Od jedne stapke odrežite svijetlozeleni dio stabljike i narežite je na uske štapiće. Zagrijte ulje i dinstajte poriluk nekoliko minuta, dodajte rižu, posolite, pa miješajte da se riža obloži masnoćom. 



Ulijte pola količine vina pa na laganoj vatri miješajte da se riža kuha u malo umaka. Popaprite svježe mljevenim paprom. Bit će dovoljno između 12-15 minuta pirjanja s podlijevanjem vinom da se riža skuha i rižoto postane kremast. 
Ako riža upije svu tekućinu možete dodati i malo mlake vode dok se kuha. Servirajte s listićima svježeg poriluka.





Čist račun, duga ljubav:

Poriluk- 5-6  kn
Riža - oko 6  kn
Vino - 8 kuna

Ukupno: 20kuna

Nema komentara :

Objavi komentar