Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Pripremite:
200g svježeg, ne prekiselog (posnog) sira
1 konzervu tune
1 žličicu senfa (možete dodati i više ako volite taj okus)
malo soli
svježe mljeveni papar
po želji: svježi vlasac, bosiljak, timijan, masline, luk, češnjak, ljuta papričica, kiseli krastavci, maslinovo ulje, kapari,...
U multipraktik stavite ocijeđenu tunu iz konzerve, svježi sir i senf. Smiksajte pa zatim dodajte začine i dodatke po želji. Namaz možete raditi u različitim varijantama, ali i bez dodataka. Ako više volite da se u namazu osjete komadići, onda ga nemojte pripremati u multipraktiku, nego samo dobro izmiješajte sastojke.
Namaz je serviran uz bijeli kruh koji se ne mijesi, ali preporučamo naš kruh od zobenih pahuljica, sjemenki i orašastih plodova te krekere od sjemenki.
Koji brend sira preporučujete, pošto posni sirevi uglavnom imaju kiselkast ukus. I koliko ovakav namaz može stojati u frižideru?
OdgovoriIzbrišiNajčešće koristim domaći sir, koji je kremast i nije kiseo. Može i kupovna skuta, ona mekša, koja se ne može rezati. Ne znam u kojem ste gradu/državi, ali u Lidlu drže takvu skutu u kutijicama od 250g, a imaju i posni sir u pakiranju od 500g. Dosta je neutralan i sličan sirnim namazima. Sirevi od Mercatora i Spara (njihov vlastiti brand) također nisu loši, ali ponekad su kiselkasti, ponekad nisu.
IzbrišiKod mene je namaz u hladnjaku bio najduže 3 dana i rekla bih da ga je najbolje i iskoristiti u tom periodu jer kasnije mijenja okus i boju.
(Maja)