Maja za natječaj na Forum.hr
Ovo nije klasični, mekani kruh. Više je nalik onim zbijenim fitness kruhovima (i mojim krekerima od sjemenki).
Pripremite:
150g krupnih zobenih pahuljica
125g raznih sjemenki (mix sezam, buča, suncokret)
90g lana (dio samljeven, dio u komadu)
80g badema ili lješnjaka
pola žličice soli
3 žlice maslinovog ili kokosovog ulja
Pomiješajte zobene pahuljice, sjemenke i krupno nasjeckane lješnjake. Posolite. Dodajte 350ml vode i 3 žlice maslinovog ili kokosovog ulja. Ako je potrebno, dodajte još malo vode. Dobro promiješajte i ostavite smjesu da stoji bar pola sata. (Možete je ostaviti da stoji i preko noći.)
Utisnite smjesu u manji pravokutni kalup kojeg ste prethodno namastili. Pecite 20ak min na 180C. Izvadite kruh iz kalupa, stavite ga na rešetku i pecite dodatnih 30-40min bez kalupa. Pričekajte da se potpuno ohladi pa ga tek onda režite.
Ovaj kruh možete i narezati na šnite pa zamrznuti.
Divan i zdrav.Moram isprobati,ja ionako za sebe i svoje skoro svakog dana pečem hleb.Često od spelta a i od integralnog brašna
OdgovoriIzbrišiHvala! :))
IzbrišiMeni se jako sviđa jer volim takve zrnjave stvari.:))
(Maja)
poznat mi je s jednog bloga!! i ja sam ga isprobala!
OdgovoriIzbrišiMeni ga je u par navrata pekla frendica iz Danske i oduševila me pa sam neke sastojke modificirala i otad ga redovito pečem. Super mi je.
Izbriši(Maja)
Hvala na divnom receptu. Isprobala sam ga i pojeli smo ga sa zadovoljstvom :)
OdgovoriIzbrišiSviđa mi se recept, ali muče me ovi badem i lješnjaci. Sinu malo podivlja atopijski dermatitis kad koristim orašate plodove (još je mali sisavac) pa me zanima mogu li ih nečime zamijeniti ili da taj korak jednostavno preskočim?
OdgovoriIzbrišiDraga Tamara, samo zamijenite orašaste plodove zobenim pahuljicama ili izostavite. Nadam se da će se sinu svidjeti.:)
Izbriši(Maja)