Pripremite:
za prhko tijesto za voćne pite recept potražite na linku
za nadjev:
1kg bresaka ili nektarina
120g šećera s mirisom vanilije
3dl slatkog vrhnja
2 jaja
3 žlice šećera s vanilijom
Voće kratko uronite u vrelu vodu pa ogulite. Narežite na kriške i posipajte šećerom. Ostavite da stoji 10tak minuta.
Kalup za pitu namažite maslacem. Ako nemate kalup s odvojivim dnom obložite ga papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte pa njime obložite kalup i ispikajte tijesto vilicom.
Poslažite kriške voća u krug prema sredini.
Pecite 20 minuta na 175 stupnjeva.
Istucite pjenjačom jaja sa šećerom i slatkim vrhnjem. Nemojte tući električnom mješalicom jer će se krema zapjeniti.
Prelijte pitu kremom i pecite još 10-15 minuta da se stegne. Poslužite s malo tučenog vrhnja.
Nema komentara :
Objavi komentar