četvrtak, 13. ožujka 2014.
Pita od jogurta
Pripremite:
za tijesto:
250g oštrog brašna
80g šećera
2 žlice šećera s mirisom vanilije
170g maslaca
4 žumanjka
1 prašak za pecivo
malo soli
koricu jednog neprskanog limuna
Prosijte brašno s praškom za pecivo pa dodajte obje vrste šećera, sol i limunovu koricu. Maslac narežite na kockice pa zamijesite u brašno dodajući žumanjke.
Tijesto razdvojite na dva dijela pa jedan odložite u hladnjak, a drugi u zamrzivač.
Pećnicu zagrijte na 180stupnjeva. Dno pleha prekrijte polovicom tijesta koje je bilo u hladnjaku pa ga pecite 6 minuta.
za nadjev:
4 bjelanjka
3 čašice čvrstog jogurta
2 čašice kiselog vrhnja
2 žlice oštrog brašna
2 žlice šećera s mirisom vanilije
100g šećera
Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. Pomiješajte jogurt i vrhnje sa šećerom i brašnom pa ih umiješajte u snijeg.
Na polupečenu donju koru izlijte kremu pa na nju ribežom za jabuke naribajte tijesto iz zamrzivača.
U kremu možete dodati i voće: jagode, kupine, maline ili komadiće bresaka i marelica. Nemojte pretjerati jer će voće pustiti svoj sok pa bi se krema mogla natopiti i izgubiti pjenušavost.
Pecite još 25-30 minuta.
Kolač ohladite u plehu i režite kad je posve hladan. Najbolji je nakon nekoliko sati u hladnjaku.
Oznake:
*Jeka
,
Iz starih kuharica
,
Torte/pite/kolači
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar