utorak, 25. ožujka 2014.

Meringue tortice s voćem




Pripremite, za 6 tortica:

4 bjelanjka
120g šećera
1/2 žličice octa


za kremu:

200ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
4-5 velikih žlica svježeg sira
2 velike žlice Pelleove marmelade od meyer limuna / ili koricu i sok 1 limuna


Tucite bjelanjke, žlicu po žlicu dodavajte šećer, a kad je potpuno glatko dodajte ocat i lagano miješajte da se izjednači.

Napravite male tortice na papiru za pečenje, ali imajte na  umu da će se tijekom pečenja proširiti. Ako želite, možete smjesu staviti u vrećicu za ukrašavanje pa istiskivati oblike.




Stavite u pećnicu zagrijanu na 180C, no zatim smanjite temperaturu na 150C i pecite 20-30min ovisno o debljini tortica.
Skinite s papira za pečenje i ostavite da se ohlade.

Tucite slatko vrhnje i šećer u prahu. Dodajte svježi sir. Ako sir nije kremast i gladak, prethodno ga protisnite kroz gusto žičano cjedilo. Umiješajte marmeladu od limuna ili sok i koricu limuna. Ova krema ne može dugo stajati na meringue podlozi jer bi je previše omekšala i namočila pa ako tortice pripremate ranije, ostavite ih na sobnoj temperaturi, da stoje nepokrivene, a kremu napravite prije posluživanja!

Namažite kremu na tortice, poslažite narezane jagode ili neko drugo voće po želji.






Nema komentara :

Objavi komentar