subota, 25. siječnja 2014.

Paprikaš



 Pripremite:

650g svinjske plećke
2 glavice luka
2 žlice svinjske masti ili 4 žlice ulja
1 žlicu mljevene slatke paprike
1 malu žličicu soli
2 režnja češnjaka
1 žličicu kumina
3 žlice pirea od rajčice
2 žlice brašna



Usitnjen luk popržite na masnoći da bude staklast. Dodajte papriku i kumin pa zalijte s 5 žlica vode. Miješajte da voda ispari. Dodajte narezano meso i usitnjen češnjak pa dinstajte 10tak minuta.

Brašno izmiješajte s pireom od rajčice u 1dl vode. Zalijte meso i povrće, promiješajte i pustite da zakuha.
Dolijte s oko ½ litre vode i kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.
Ovaj paprikaš je sjajna baza za omiljeni szekely.












Nema komentara :

Objavi komentar